Tegenwoordig werken we veel thuis en op afstand. Een direct gevolg hiervan is dat we veel communiceren met tekst. Echter toont het onderzoek van Forbes aan dat 59% van de workforce aangeeft liever een video te bekijken dan ergens een tekst over te lezen. Maar waarom communiceren wij dan toch zo veel via tekst?
In Mary Meeker’s onderzoek gaat zij een stuk verder terug in de tijd. Zij geeft aan dat in het verleden tekst alleen is uitgevonden om een distributieprobleem op te lossen. Men wilde namelijk een boodschap aan meerdere mensen communiceren maar dit lag niet altijd binnen het bereik. Allereerst communiceerden wij namelijk met beeld. Denk aan de Egyptenaren en hun geschriften. Maar om deze boodschap te kunnen verspreiden was bijna onmogelijk. Dat wij zijn overgegaan naar tekst is terug te zien aan alle brieven die werden verstuurd. Op deze manier kon een verhaal of boodschap veel eenvoudiger gedistribueerd worden.
Tegenwoordig beschikt iedereen over een telefoon en netwerk waarmee het distributieprobleem verholpen is. Dit geeft ons weer de mogelijkheid om optimaal met elkaar te communiceren. Dit gaat hand in hand met beeld.
Maar wat is nou de reden dat mensen visuele content zo prettig vinden? Nou, het brein verwerkt visuele content 60.000 keer sneller dan tekst. Dit maakt het voor mensen veel eenvoudiger om te communiceren met video dan bijvoorbeeld met tekst. Videocommunicatie is dus eigenlijk heel erg logisch voor ons.