Rituals

Rituals, Employer branding

Rituals zet de organische kracht van medewerkers in om vacatures te vullen.

"Het blijft verrassend hoe graag winkelmedewerkers dit willen!"

Jos van der Sommen
Rituals, Lead employer branding

Over de organisatie
Nederlandse cosmeticagigant Rituals, dat in 27 landen oriëntaals geurende zeep en crèmes verkoopt, leidt hun Global Recruiters op om samen met medewerkers pakkende vacaturevideo’s te maken.

Opdracht
Een belangrijk onderdeel van de employer brand strategy is het werkgeversmerk naar voren brengen. Bevlogen medewerkers in hun werkomgeving het echte verhaal laten vertellen. Omdat de internationale socialkanalen nog in ontwikkeling zijn, wordt talent aangetrokken via de kanalen van eigen medewerkers.

Oplossing
Het Global Recruitment-team stapt aan boord van het Vormats-traject, zodat native speakers in allerlei talen ‘short and snappy’ video’s kunnen maken, die doorlinken naar vacatures. Ook voor trainingsvideo’s of aankondigingen wordt Vormats inmiddels ingezet.

Resultaten
Een oproep van de Lead Employer Branding leverde meerdere sollicitaties op, die van Head of Retail is meer dan 12.000 keer bekeken. Winkelmedewerkers zijn direct enthousiast, op de hoofdkantoren hebben ze soms nog een zetje nodig. ,,Zodra medewerkers ontdekken hoe simpel video’s maken is, zijn ze om. Onze onepager met tips en best practices geeft houvast.”